Tallinna jõulukuusk särab täies ilus alates reedest

Reede, 26. novembri õhtul kell 17 süüdatakse Raekoja platsi jõulukuusel tuled ja avatakse Tallinna jõuluturg.

„Aastaid kestnud ilusa tava kohaselt ehitakse meie vanalinn enne advendiaja algust jõuluvalgusega ning koos tulede süütamisega Raekoja platsi uhkel kuusel avatakse samas ka jõuluturg. Meie jõulukuine romantiline vanalinn ja ka jõuluturg on pälvinud tähelepanu kõikjal maailmas, kuid eeskätt on see ilus traditsioon meie endi jaoks,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Pakume kõike seda, mida praegune olukord võimaldab – kahar tulede säras kuusk ja hubased turumajakesed. Küll aga ei ole sel aastal nii nagu mullugi eeskava ja etteasteid.“

Reede õhtul kell 17 süütab Kesklinna vanem koos linnarahvaga tuled Raekoja platsi jõulukuusel, mille kaunistab lisaks jõuluvalgustusele ka 300 kuldset kuuli. Kohale tuliajaid ootab ka muusikaline üllatusetteaste.

Samaaegselt avanevad jõuluturu väravad ja algab kauplemine maiustuste, käsitöö, söögi-joogi jm jõulukaubaga rohkem kui kümnes turukioskis. Lisaks hakkab Raekoja platsil keerlema kolm karusselli. Kuigi platsil on ka jõuluvana majake, saavad lapsed tema postkasti üksnes kirju tuua.

Jõuluturul kestab kauplemine uue aasta alguseni, 2. jaanuarini. Jõuluturg on avatud iga päev kella 12-19, kuid hilisõhtused jalutajad saavad turukioskitest kuuma jooki soetada kuni kella 22-ni.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.