Tallinn pälvis Pink City tunnustuse

Think Pink Europe ja MTÜ Elu Nimel andsid Tallinna linnale esimese linnana Eestis Pink City tunnustuse – tiitel antakse Think Pink Europe ja erinevate liikmesriikide allorganisatsioonide poolt neid rinnavähi teadlikkuse kuu kampaanias ja Roosa Lindi Jooksu terviseüritusel toetanud linnadele.

Foto: Ain Saarna

„See on tunnustus ja märk, et linn mõtleb kaasa ja toetab terviseprojekte, mis on suunatud just rinnavähi ennetuse ja teadlikkuse tõstmiseks. Tallinna linna poolne panus sõnumi levitamisena ning roosade valguslahenduste näol Vabaduse väljakul ja Tallinna lauluväljakul on andnud paljudele võimsaid emotsioone ja tõmmanud tähelepanu rinnavähiga seotud temaatikale,“ ütles MTÜ Elu Nimel juhatuse esimees Reio Vilipuu. „Roosaks oli sel aastal valgustatud ka Skywheel of Tallinn vaateratas ning kõikidest objektidest on sotsiaalmeedias tekkinud positiivne sumin.“

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina tänas Tallinna linnale osutatud tunnustuse ja tiitli eest. „Ent eeskätt soovin ma südamest tunnustada kõiki neid, kes annavad oma panuse rinnavähi ennetuse teadlikkuse tõstmiseks, propageerides muuhulgas tervislikke eluviise ja igapäevast kehalist aktiivsust,“ sõnas Beškina. „Paraku on rinnavähk Eesti naiste seas kõige sagedamini esinev pahaloomuline kasvaja ja igal aastal avastatakse ligi 800 uut haigusjuhtu. Vähim, mida igaüks meist nii eraldi kui koostöös saab teha, on pöörata tähelepanu sellele raskele haigusele ja rõhutada rinnavähi varajase avastamise olulisust. Ehkki haiguse avastamine on keeruline, pole see võimatu – ja mis kõige olulisem, täna on mammograafia Eestis kättesaadav kõigile, ka neile, kel puudub ravikindlustus. Igal aastal kutsutakse naisi ka sõeluuringutele, seega palun minge võimalusel kontrolli, sest varaselt avastatud rinnavähk on ravitav.“

Rinnavähist rääkimine vähendab hirme ja aitab tõsta varajase avastamise statistikat, sest rinnavähki haigestub elu jooksul iga kaheksas naine.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga