VIDEO: Keskraamatukogule anti üle 2020. aasta Euroopa Kodaniku auhind

“Tuli meelde aastaid tagasi ühel konverentsil kuuldud idee, kuidas raamatukoguhoidjatele said lapsed helistada ja neile loeti ette muinasjutte. Kui eriolukord välja kuulutati, siis hakkasime välja mõtlema, kuidas saaks endiselt koos lastega lugeda ja otsustasime kuuldud vana idee kaasaega tuua. Nii saidki lapsed, kas helistada või kohtuda meiega videosilla abil, et kuulata oma lemmikraamatuid,” rääkis Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaie Holm.

Täna anti Tallinna Keskraamatukogule üle 2020. aasta Euroopa Kodaniku auhind. Keskraamatukogu pälvis auhinna projektiga „Loeme ette“, kus raamatukogu töötajad lugesid piirangute ajal koju sunnitud lastele telefonis või videosilla vahendusel raamatuid. Euroopa Kodaniku auhinda annab Euroopa Parlament välja 2008. aastast. Küsisime źüriiliikmelt Ivari Padarilt, miks just see algatus kõrge autasu pälvis

“Väga meeldiv, uudne ja praegusesse konteksti igati sobiv idee. Eks koroonaajal ongi olnud palju mõtlemist ja ümber mängimist, et normaalset elu edasi elada. Mina loodan küll, et “Loeme ette” jõuab nüüd kõikjale Eestisse ja ka Euroopal on sellest palju õppida, nii et kuldaväärt idee, mis sobib igati siia maastikule,” ütles Riigikogu SDE fraktsiooni liige ja endine Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar.

Sandra Kingisepp, kes ise raamatuid ette luges, peab antud projekti väga paljudele inimestele oluliseks. “Projekt “Loeme ette” puudutas paljusid inimesi ja tõesti aitas kaasa sellele, et lapsed tegelesid huvitava ja kasulikuga, mitte ei olnud interneti avarustes ehk mitte nii heades keskkondades. Lastele sai loetud ette nende lemmik raamatuid, sageli näidati meile ka mänguasju või lapsed lugesid hoopis meile ette,” lausus Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna juhataja Sandra Kingisepp.

The post VIDEO: Keskraamatukogule anti üle 2020. aasta Euroopa Kodaniku auhind appeared first on Pealinn.ee.