Sooja ilmaga aitab janu kustutada ligi 40 avalikku veekraani

Kuumade ilmadega tuleks juua rohkesti vett – selleks on AS Tallinna Vesi avanud linnaruumis avalikud veevõtukohad, kust saab kuni septembri lõpuni võtta tasuta puhast joogivett. Ühtlasi pakuvad tasuta kraanivett ka paljud pealinna söögikohad.

„Väga kuumade ilmadega on joogivee kättesaadavus eriti kriitilise tähtsusega ning tänavu suvel on linnaruumis 38 avalikku veekraani, kust saab võtta kontrollitud kvaliteediga puhast joogivett,“ ütles abilinnapea Vladimir Svet. „Lisaks sellele, et värske kraanivesi on linnaruumis inimestele mugavalt kättesaadav, säästab see ka keskkonda, sest väheneb plastjäätmete hulk.“

AS Tallinna Vesi varahaldusdirektor Tarvi Thomberg märkis, et kui kasvõi pooled tallinlased eelistaksid suvel täita joogikraanist oma pooleliitrist kaasaskantavat veepudelit, siis saaks ühe päeva jooksul ära hoida ligi 225 tuhande plastpudeli tootmise, transpordi ja käitlemisega seotud ressursside kulu. ASi Tallinna Vesi andmetel joob praegu kraanivett ligi 90 protsenti lõpptarbijaist.

Tallinna avalikud kraanid on kantud veebikaardile ning kõik joogipunktid on märgistatud QR-koodiga, mida skaneerides näeb ka teisi kaardil asuvaid veevõtupunkte.

Kesklinna avalikud joogikraanid asuvad Tornide väljaku haljasala Snelli tiigi poolses otsas (Nunne 18), Russalka mälestussamba ja mereranna vahel, Lootsi tänava ja Reidi tee ristumise koha lähedal (Lootsi 8/1), Maarjamäe memoriaali lähedal Pirita teel, Tiigiveski pargi koerte jalutusväljaku kõrval, Järvevana tee ääres Filtri tee bussipeatuse lähedal (Järvevana tee 3d) ning Järve metsa lähedal parklas (Järvevana tee 9g). Samuti leiab joogiveekraani Viru tänava ja Pärnu maantee vahel purskkaevu lähedalt (Viru 27a), vanalinnast Harju ja Niguliste tänava nurgalt, Toompealt Taani kuninga aiast, Uuelt turult, Piiskopi aiast, Politseipargist, Järvevana tee kergliiklusteelt (Järvevana tee 7n) ja Kadrioru pargist.

Veevõtupunktid on ka Vabaõhumuuseumi teel, Pirita rannahoone läheduses ja Astangu kergliiklusteel.

Lisaks 38 avalikule veekraanile leiab paljudelt Tallinnas toimuvatelt avalikelt üritustelt veepaagid tasuta joogiveega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.