Esmaspäeval avatakse malevasuvi

Esmaspäeval, 27. juunil kell 12 avatakse Tallinnas Raekoja platsil Eesti õpilasmaleva 2022. aasta malevasuvi. Pealinnast läheb teele 61 malevarühma, ühtekokku saab käesoleval suvel Eesti õpilasmalevate korraldajate kaudu tööd üle 5000 koolinoore.

Sündmus algab malevlaste ja rühmajuhtide kogunemisega Vabaduse väljakule. Sealt liigutakse ühise rongkäiguga mööda Harju tänavat Raekoja platsile, kus malevlasi tervitavad Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev ja Sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Ott Väli.

„Õpilasmalev on paljude põlvkondade noortel aidanud sisustada suve, leida uusi sõpru ja jäädvustada toredaid mälestusi kogu eluks. On suurepärane, et see traditsioon kestab ja maleva populaarsus üha kasvab. Oleme väga tänulikud kõigile tööandjatele, kes annavad noortele võimaluse saada oma esimesi töökogemusi,“ ütles abilinnapea Vadim Belobrovtsev. „Hea meel on ka selle üle, et koroonapandeemia ajal märgatavalt vähenenud malevlaste arv on uuesti tõusuteel. Tallinnast läheb malevasse tänavu 1000 noort, mis on umbes 150 võrra enam kui eelmisel aastal.“

Uued rühmakomandörid saavad avatseremoonial kätte tunnistused, malevanoored annavad vande ning töökale suvele antakse hoogu malevalauludega.

Tallinnast läheb teele 61 malevarühma. Neist 25 rühma jäävad tööle pealinna ja suuremale osale neist on tööandjaks Tallinna linnaosad või asutused (nt Tallinna Botaanikaaed, SA Tallinna Lauluväljak, Kadrioru Park jt). 36 rühma läheb aga laiali üle kogu Eesti. Tööandjateks on eraettevõtted nii põllumajandusest kui ka teeninduse ja turismi valdkonnast.

Malevasuve lõpetab 9.–11. augustil toimuv üleriigiline EÕM kokkutulek Toosikannul.

Pildil: malevasuve avamine 2019 (foto Albert Truuväärt)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga