Tallinn esitles end Latitude59 iduettevõtluse konverentsil rohelise maailmalinnana ja sai väga suurt tähelepanu

Tänavu 19.–20. mail Tallinnas toimunud Latitude59 on Baltikumi olulisim tehnoloogia- ja iduettevõtluskonverents. Kõik numbrid selle aasta Latitude59 osas olid rekordilised:
konverentsil osales 2800 inimest 58 riigist, neist 340 veebi kaudu;
58 partneri,
167 kõnelejat,
naiste osakaal oli 46% ning väga palju oli rahvusvahelisi esinejaid – erinevaid kultuure ja taustu.

Konverentsi toimumispaigas Kultuurikatlas on ka messiala, millel Tallinn osales oma stendiga. Tallinna linna alal tutvustati nii füüsilises formaadis kui ka üle veebi välismaistele ja kohalikele iduettevõtetele suunatud teenuseid, mis seostuvad Tallinna tegevusega Euroopa rohepealinnana 2023. aastal. Tallinna stendi läbiv teema on kestlikkus.

Tallinna stendi programmi raames tutvustasid Tallinna ettevõtluskeskkonda ning rohelisi ja tehnoloogilisi algatusi abilinnapea Joosep Vimm, linna ettevõtlusdirektor Mart Luik, linna digidirektor Martin Männil, ettevõtluskeskuse juhataja Jaanus Vahesalu, tulevikulinna büroo juhataja Toomas Türk, rohepöörde kompetentsikeskuse juht Liis Vahter, linna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg, linnaplaneerimise ameti juhataja Ivari Rannama, sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Raimo Saadi, linnavaraameti juhataja Hardi Alliksaar, haridusameti üldosakonna juhataja Rainer Rannala, linna transpordiameti liiklusekspert Grigori Parfjonov ja rohepealinna kommunikatsioonijuht Kaidi Aher.

Tallinn on mereäärse pealinnana on seadnud endale sihiks olla aastaks 2035 rahvusvaheliselt tuntud kui roheline maailmalinn, kus elatakse tulevikku vaatavalt ja pärandit väärtustavalt. Euroopa roheline pealinnana 2023. aastal soovime olla Eestis üks rohepöörde eestvedajaid, kuna linna majandus ja eluviisid mõjutavad kogu riigi elanikkonna heaolu.

Tallinn osaleb kindlasti ka järgmisel Latitude59 konverentsil.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.