Mustamäe on jõudnud nii Eesti kirjandusse, kui ka lauludesse.

Omal ajal siia korteri saamine oli võrdne maapealse õnnega” – just selliste sõnadega alustas oma ringkäiku meie linnaosas ETV OP saate juht Margus Tabor.

Mis teeb saatejuhi ja saatekülaliste arvates Mustamäed eriliseks?

“Kui sa magistraalteel sõidad, siis pealiskaudsel vaatlusel tundub ta (Mustamäe) sarnane teiste “mägedega”, aga kui keerad sisse mõnda elukvartalisse – sealt algavad need puiesteed ja pargid ja teed – see on hoopis teistsugune vaatepilt” (arhitekt Mattias Agabus).

“Ma elasin 3-4 aastat ka Lasnamäel. Korterid on umbes samasugused. Võib-olla Lasnamäel on kergelt avaram, aga kõik see, mis korterist väljas toimub, see on nagu öö ja päev. Et kui me täna ka siin Mustamäel ringi käime, siis Mustamäe suur eelis on see, kui palju loodust siin on. Siin on puu puu otsa. Siin on väga palju elu. Ja ma mäletan ka, kui ma Mustamäel elasin, siis ma veetsin väga palju aega ka väljaspool oma korterit. Lasnamäel sa tulid ainult korterisse ja läksid sealt kohe ära” (kirjanik Armin Kõomägi, raamatu “Mustamäe lood” autor).

Miks Mustamäe ehitamise aegu pandi paneelmajade sekka püsti ka tellistest elumajad?

Kuidas oleks näinud välja praegune Männi park, kui sellesse oleks nõukogude ajal ehitatud planeeritud linnaosa keskust?

Mis vahe oli “linna” ja Mustamäe poistel?

Sellest ja veel paljust muust huvitavast ETV OP 5. hooaja 129. osast (12.05.2022) alates 1:28 minutist:
https://etv.err.ee/1608580516/op

Head vaatamist!

Mustamäe Linnaosa Valitsus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga