Üle 50 aasta oodatud Nõmme gümnaasiumi spordihoone on valmis

28. jaanuaril toimus Nõmme kogukonna jaoks märgilise tähtsusega sündmus. Nõmme mändide alla avati pidulikult Tallinna Nõmme Gümnaasiumi uus multifunktsionaalne spordihoone (Põllu tn 68), kus on tagatud suurepärased sportimisvõimalused nii kooliperele kui ka kõigile nõmmelastele.

Nõmme linnaosa vanem Lauri Paeveer avaldas lootust, et uus spordihoone annab tõuke Eestile tippsportlasi veelgi juurde kasvatada ning pakub igapäevaselt rõõmu kogu kooliperele. „Nõmme gümnaasium on varasemalt olnud stardipakuks väga paljudele tippsportlastele, nende hulgas maailmameister Kaija Parvele, laskesuusatamise Eesti meister Urmas Kaldveele, kõrgushüppe olümpiavõitja Jüri Tarmakule ning teateujuja Mati Elistele,“ tõi Paeveer välja nimekaid sportlaseid. „Spordil, sportimisel ja hea hariduse omandamisel on alati olnud omapärane teineteist toetav seos. Selle tõiga tõi 20 aastat tagasi välja ka president Lennart Meri kui ta oma Nõmme gümnaasiumis peetud kõnes siinset kooliaega meenutas,“ lisas linnaosavanem.

Uues spordihoones on suur spordisaal (21 x 36 x 11 m), kus on võimalik korraldada ka maakonna tasemel võistlusi korvpallis, võrkpallis ja sulgpallis, samuti sobib saal saalijalgpalli, saalihoki ja teiste pallimängude harrastamiseks. Pallisaali kõrval asuv ala on mõeldud kergejõustiku elementide ja jõutreeninguga tegelemiseks, hoones on jõusaal ja aeroobikasaal. Neist viimast saab teisaldatava seinaga kaheks jagada, mis annab võimaluse tegeleda samaaegselt näiteks rühmatreeningu ja lauatennisega. Treeningsaalide külastajate kasutuses on kuus riietusruumi ja saun. Maja teisel korrusel asuvad töö- ja nõupidamisruumid õpetajatele. Uus hoone kerkis energiatõhusa- ja taastuvenergiatehnoloogiliste lahendustega, mille energiaklass on A ja sisekliima klass II.

Spordihoone projekteeris Infragate Eesti AS, arhitektuuri ja sisearhitektuuri autor on Raadius Arhitektid OÜ. Hoone ehitas Nordecon AS ja omanikujärelevalvet tegi P.P. Ehitusjärelevalve. Kvartali kõnniteed projekteeris Teedeprojekt OÜ ja nende ehituse korraldas Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet. Spordihoone kogumaksumus on 3,69 miljonit eurot.

Nõmme gümnaasiumi eelkäijaks oli 11. augustil 1929 asutatud Nõmme Linna Üldhariduslik Täienduskool, praegust nime kannab kool alates 13. juunist 1994. Alates 1. septembrist 2006 liideti linnavolikogu otsusel Nõmme gümnaasiumiga endine Hiiu põhikool ning kool asus tööle kahes majas – Raudtee tn 55 ja Raudtee tn 73. Käesoleval õppeaastal õpib Nõmme gümnaasiumis 894 õpilast.